Dziękuję Spencerowi i Carmellinie za zaproszenie do zabawy w lubię.
O to moja dziesiątka:
Olę O to moja dziesiątka:
lubię grać w scrabble, pić zieloną herbatę, robić zakupy na targach/bazarach, nosić koszulki w paski, dr Housa, makarony wszelkiego rodzaju, pływać, zjeżdżać ze zjeżdżalni, zwierzęta (najbardziej małe, serdelkowate o śmiesznym umaszczeniu psy), ładne opakowania jedzenia i okładki książek.
Do dalszej zabawy zapraszam:
Do dalszej zabawy zapraszam:
Ozzie
Joluskę
Cardamom
Anię
Pelę
Muscavado
Turlaczka
Maurę
Ann
Wracając do ogórków. Nic tak dobrze nie zapełni domowej spiżarni jak kiszone ogórki. Idealne na zimę. Do ich przygotowania nie trzeba żadnego doświadczenia!
czosnek
kwiat kopru
sól
liście laurowe
ziele angielskie
Ogórki dokładnie umyć. Włożyć ciasno do słoików, do każdego wrzucić 2 ząbki czosnku, ziele angielskie, liść laurowy, koper. Zalać gorącą wodą wymieszaną z solą (łyżka soli na litr wody). Dobrze zakręcić.
w moim rodzinnym domu, obojętnie ile bym ich zakisiła, do końca zimy nigdy nie wystarczy. ba, już jesienią ich nie ma. gdzie? zjedzone przez łasuchów ;] uwielbiam.
OdpowiedzUsuńpiękne fotografie ;]
ta intensywna ogórkowa zieleń na pierwszym zdjęciu bardzo mi się podoba :-)
OdpowiedzUsuńśliczne zdjęcia !
OdpowiedzUsuńa z jakiej odmiany ogórków je robisz?
OdpowiedzUsuńogórki są bardzo ładne jaka to odmiana?
OdpowiedzUsuń