Ostatnio co prawda było na love affair on a plate trochę deserów, ale ten który przygotowałam dzisiaj jest wyjątkowo pyszny i łatwy w przygotowaniu. Gruszki i migdały stanowią idealną parę. Przyrządzenie tarty jest bardzo proste - wystarczy zblenderować składniki nadzienia i dodać pokrojone gruszki.
Gotowe kruche ciasto lub przepis stąd
Nadzienie:
300 g płatków migdałowych lub migdały bez skórek
jajko
łyżka mąki
7 łyżek cukru brązowego
6 łyżek miękkiego masła
kilka łyżek amaretto (niekoniecznie)
3 gruszki
Nadzienie:
300 g płatków migdałowych lub migdały bez skórek
jajko
łyżka mąki
7 łyżek cukru brązowego
6 łyżek miękkiego masła
kilka łyżek amaretto (niekoniecznie)
3 gruszki
Składniki nadzienia zmiksować za pomocą blendera, wyłożyć na podpieczony spód tarty. (Spód tarty podpiekać przez 15 minut w 180 stopniach). Gruszki obrać, przekroić na pół, usunąć pestki i położyć na migdałową masę. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.
Bardzo kuszaca, przede wszystkim te gruszki pieknie pokroilas i ulozylas. Niedlugo kilka dni wolnego, moze zrobie ...?
OdpowiedzUsuńWspaniała tarta. Połączenie idealne!
OdpowiedzUsuńcóż za rozpustna rozkosz!
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam gruszek. Gruszki z migdałami, na ciepło... mmm rozmarzyłam się :)
OdpowiedzUsuńpiękne sa te kawałki gruszek zatopione w cieście.
OdpowiedzUsuńSuper! Wygląda pysznie i na gruszki mam ochotę.
OdpowiedzUsuńtaka pysznie delikatna jest..
OdpowiedzUsuń