Powered by Jasper Roberts - Blog

8/20/2010

Czekoladowe naleśniki







Naleśniki:
50 g masła
50 g
ciemnej czekolady
1 szklanka mleka

opakowanie cukru waniliowego
1 łyżka kakao
2 jajka 150 g
mąki
pół szklanki wody gazowanej


Nadzienie:

250 ml śmietany kremówki

250 g sera twarogowego lub mascarpone

owoce

łyżka cukru pudru


Masło roztopić z czekoladą, odstawić do wystygnięcia. Mąkę, mleko, wodę, jajka, cukier, kakao zmiksować lub dokładnie wymieszać i dodać ostudzoną czekoladę. Odstawić na 30 minut. Smażyć. Śmietanę zmiksować na puszystą masę, dodać cukier puder i ser. Naleśniki smarować nadzieniem i dodać owoce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz