Powered by Jasper Roberts - Blog

1/13/2013

Owsianka z granatem i żurawiną








Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! A owsianka to certified classic. Jest zdrowa, ma dużo błonnika i zapewnia mnóstwo energii. Można ją zrobić na mleku (zwykłym lub sojowym) albo na wodzie, a ilość dodatków, z którymi można ją jeść, jest nieograniczona.

Poniżej możecie zobaczyć kilka innych  śniadaniowych propozycji.


Mleko wlać do garnka, wsypać płatki owsiane i suszoną żurawinę. Doprowadzić do wrzenia i na małym ogniu gotować około 5 minut. Dodać miód i cukier. Wlać do miski i dodać owoce.

10 komentarzy:

  1. masz genialną miseczkę! a śniadanie było naprawdę cudne;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne zdjęcia, no i podpisuję się pod komentarzem dotyczącym miseczki :)
    Chyba w najbliższym czasie zakupię granat.

    OdpowiedzUsuń
  3. Madzia1/13/2013

    Mmmm, takie śniadanie to chyba też najsmaczniejszy posiłek dnia!;) Strasznie kuszący i bardzo prosty pomysł. Muszę wypróbować!:))
    Pozdrawiam:)
    Magda

    OdpowiedzUsuń
  4. Ach,jakie cudowne zdjęcia! Wspaniałe ,pyszne śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam owsiankę o poranku
    szczególnie, gdy jest kolorowa

    OdpowiedzUsuń
  6. Tak zaczety dzien nie moze byc zly!

    OdpowiedzUsuń
  7. Owsianka na śniadanie i mój dzień od razu staje się cudowny :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Zachęcające, klimatyczne zdjęcia, a sama owsianka wygląda naprawdę pysznie. Tylko ja się zawsze zastanawiam jak jest z granatem w takich kombinacjach. Owsiankę trzeba porządnie przeżuć, nie kłóci się to "teksturowo"? Rozgryzasz całkowicie pestki granata? Czy one nie są gorzkie?
    A, zdradzisz gdzie kupiłaś tę miskę? strasznie mi się podoba!

    OdpowiedzUsuń
  9. To zależy jaki granat Ci się trafi. Mój miał ogromne, soczyste i słodkie pestki, więc komponował się świetnie. A miskę kupiłam w zarze home.

    OdpowiedzUsuń