Doskonały deser, któremu naprawdę trudno się oprzeć - fondue ze stopionych krówek, miodu, cukru brązowego oraz śmietany. Jakkolwiek smakowite byłoby fondue, nie je się go oczywiście samego - truskawki, papaja i mango akompaniują mu znakomicie.
40 g cukru brązowego
100 g golden syrup lub miodu
30 g masła
kilka łyżek kremu krówkowego np. Bonne Maman lub kilka krówek
100 ml śmietany
ulubione owoce
Cukier, masło i miód gotować przez 5 minut, ciągle mieszając, dodać śmietanę i krem krówkowy lub cukierki, wymieszać i zdjąć z ognia. Owoce obrać, pokroić i podawać z sosem.
Ha! A to ciekawy deser :)
OdpowiedzUsuńoo, to coś zdecydowanie dla mnie ^_^
OdpowiedzUsuńCiekawy deser :) nigdy nie jadłam krówkowego fondue :D
OdpowiedzUsuńmmm pycha i jakie ładne egzotyczne kolorki :)
OdpowiedzUsuńO, fajne! Na takie krówkowe to nawet chetniej skusiłabym sie niż na czekoladowe:)
OdpowiedzUsuńJaki fajny deserek! Nie słyszałam nigdy o takim.
OdpowiedzUsuńMusi być pyszny:)
Bardzo podobają mi się te zdjęcia!
OdpowiedzUsuń