Powered by Jasper Roberts - Blog

3/05/2011

Krówkowe fondue z owocami




Doskonały deser, któremu naprawdę trudno się oprzeć - fondue ze stopionych krówek, miodu, cukru brązowego oraz śmietany. Jakkolwiek smakowite byłoby fondue, nie je się go oczywiście samego - truskawki, papaja i mango akompaniują mu znakomicie.

40 g cukru brązowego
100 g golden syrup lub miodu

30 g masła

kilka łyżek kremu krówkowego np.
Bonne Maman lub kilka krówek
100 ml śmietany

ulubione owoce


Cukier, masło i miód gotować przez 5 minut, ciągle mieszając, dodać śmietanę i krem krówkowy lub cukierki, wymieszać i zdjąć z ognia. Owoce obrać, pokroić i podawać z sosem.

7 komentarzy:

  1. Ha! A to ciekawy deser :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oo, to coś zdecydowanie dla mnie ^_^

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy deser :) nigdy nie jadłam krówkowego fondue :D

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm pycha i jakie ładne egzotyczne kolorki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O, fajne! Na takie krówkowe to nawet chetniej skusiłabym sie niż na czekoladowe:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jaki fajny deserek! Nie słyszałam nigdy o takim.
    Musi być pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo podobają mi się te zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń