Jajecznica to chyba najlepszy przykład dania, które każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych, potrafi zrobić. Nie znaczy to jednak, że musi to być zawsze ta sama, standardowa wersja tej potrawy i nie można z nią trochę poeksperymentować. Jajecznica w miskach z pieczonych ziemniaków, którą dzisiaj przygotowałam to jeden ze smacznych sposobów zrobienia z jajecznicy dania ciekawego i wizualnie atrakcyjnego.
ziemniaki
jajka
szczypiorek
parmezan
sól
Ziemniaki umyć, pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wyłożyć nimi spód foremek do muffinów (wysmarowanej wcześniej oliwą lub masłem). Piec około 15 - 20 minut. W międzyczasie usmażyć jajecznicę, dodać parmezan i szczypiorek. Wyjąć ziemniaki, napełnić je jajecznicą.
jajka
szczypiorek
parmezan
sól
Ziemniaki umyć, pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wyłożyć nimi spód foremek do muffinów (wysmarowanej wcześniej oliwą lub masłem). Piec około 15 - 20 minut. W międzyczasie usmażyć jajecznicę, dodać parmezan i szczypiorek. Wyjąć ziemniaki, napełnić je jajecznicą.
Bardzo ciekawe danie! Wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja - dodaję do ulubionych :)
OdpowiedzUsuńSwietny sposob na podanie jajecznicy - je sie rowniez oczami. Widzialem gdzies juz ten trick ale zupelnie wylecial mi z glowy. Fajnie ze mi przypomnialas.
OdpowiedzUsuń