Powered by Jasper Roberts - Blog

3/23/2014

Pappardelle z grillowanymi warzywami










Trudno uwierzyć, że to mój pierwszy post w tym roku. W końcu wracam, skuszona idealnym światłem do zdjęć i wszystkimi tymi inspirującymi produktami, które znów zaczynają się pojawiać. Wiosenna pogoda sprawia, że mam ochotę na coś lekkiego i kolorowego. Jak pappardelle z cukinią, bakłażanem, pomidorami i świeżym szpinakiem.



1 średniej wielkości bakłażan
1 cukinia
1 cebula czerwona
garść świeżego szpinaku
3 pomidory
1 łyżka cukru brązowego
s&p

parmezan
orzechy laskowe (opcjonalnie)
bazylia
tymianek

porcja makaronu (według uznania)


Warzywa umyć i pokroić. Do żaroodpornej formy lub na patelnię grillową wlać oliwę, włożyć warzywa, dodać zioła, posolić i piec/smażyć do momentu aż staną się miękkie (około 30 minut w 180 stopniach). Szpinak zblanszować. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Połączyć z warzywami, dodać zioła i posypać startym parmezanem i pokruszonymi orzechami.


4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! !

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj! Ja wczoraj wróciłam również po 'krótkich' wakacjach od blogowania...bo wiosna - tak jak napisałaś - inspiruje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolorowo, pięknie i pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń