Trudno uwierzyć, że to mój pierwszy post w tym roku. W końcu
wracam, skuszona idealnym światłem do zdjęć i wszystkimi tymi inspirującymi
produktami, które znów zaczynają się pojawiać. Wiosenna pogoda sprawia, że mam
ochotę na coś lekkiego i kolorowego. Jak pappardelle z cukinią, bakłażanem,
pomidorami i świeżym szpinakiem.
1 cukinia
1 cebula czerwona
garść świeżego szpinaku
3 pomidory
1 łyżka cukru brązowego
s&p
parmezan
orzechy laskowe (opcjonalnie)
bazylia
tymianek
porcja makaronu (według uznania)
Warzywa umyć i pokroić. Do żaroodpornej formy lub na patelnię grillową wlać oliwę, włożyć warzywa, dodać zioła, posolić i piec/smażyć do momentu aż staną się miękkie (około 30 minut w 180 stopniach). Szpinak zblanszować. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Połączyć z warzywami, dodać zioła i posypać startym parmezanem i pokruszonymi orzechami.
Wygląda bardzo apetycznie! !
OdpowiedzUsuńWitaj! Ja wczoraj wróciłam również po 'krótkich' wakacjach od blogowania...bo wiosna - tak jak napisałaś - inspiruje :)
OdpowiedzUsuńKolorowo, pięknie i pysznie. :)
OdpowiedzUsuńpyszności:)
OdpowiedzUsuń