Powered by Jasper Roberts - Blog

1/20/2011

Tartaletki z bitą śmietaną, czekoladą i cukierkami




Niech nie zwiedzie Was ich wygląd. Przygotowanie tych tartaletek jest bajecznie proste.

Spód:

gotowe kruche ciasto lub przepis stąd


Nadzienie:

250 ml śmietany kremówki

opakowanie cukru waniliowego

Dekoracja:
tabliczka białej czekolady

landrynki

Foremki do babeczek wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem i piec przez 15 minut. Odstawić aby wystygły, w tym czasie ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Nałożyć do foremek. Rozpuścić czekoladę w garnku z grubym dnem lub w mikrofalówce. Wylać czekoladę na talerz lub inne płaskie naczynie (najlepiej położyć na dno folię aluminiową) i posypać pokruszonymi cukierkami. Wstawić do lodówki aby zastygła. Po wyjęciu połamać na kawałki i udekorować babeczki.


10 komentarzy:

  1. Wyglądają cudnie :) Takie słodkie maleństwa!

    OdpowiedzUsuń
  2. piękne kolory! takie cukierkowe :D
    przepis faktycznie prosty, a jaki efektowny!
    pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście proste w wykonaniu - a wyglądają jak z najlepszej cukierni:) Pomysł na czekoladę z landrynkami rewelacyjny!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. są przeurocze! a co to za cukierki o tak pięknym kolorze?

    OdpowiedzUsuń
  5. nie mogę się na nie napatrzeć!

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepiękne! Ostatnio szukam takich właśnie kolorów, a u Ciebie nie tylko ładnie wyglądają, ale pewnie cudownie smakują!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  7. jakie urocze:) chetnie sie skusze na takie pysznosci:)

    OdpowiedzUsuń
  8. cukrowa wróżko- kupiłam je na Malcie, bo miały ładne opakowanie:) Ale w polsce też są podobne landrynki.

    OdpowiedzUsuń
  9. a to landrynki są :) fajny pomysł

    OdpowiedzUsuń
  10. Po prostu umarłam :D Są rewelacyjne, chcę je tu teraz zaraz!!

    OdpowiedzUsuń