Jaglanka na mleku migdałowym to samo zdrowie, a w dodatku jest
pyszna. Karmelizowane banany wnoszą to śniadanie na nowy poziom smakowitości.
Nie można sobie wymarzyć lepszego początku dnia!
2 szklanki mleka migdałowego
1/2 szklanki płatków jaglanych
3 łyżeczki nasion chia
1 banan
łyżka miodu
orzechy/migdały
jagody lub inne ulubione owoce
Mleko wlać do garnka, wsypać płatki i nasiona chia, gotować na małym ogniu przez około 15 minut. Mieszać co jakiś czas żeby płatki nie przywarły do dna i nie przypaliły się.
Na patelnię wlać miód, dodać przekrojonego na pół banana i smażyć, aż nabierze złotego koloru.
Jaglankę przelać do miski, na wierzch ułożyć banana, posypać orzechami i jagodami.
wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńMmm, aż mi się zachciało takiego pysznego śniadania :)
OdpowiedzUsuń