Powered by Jasper Roberts - Blog

11/15/2011

Zapiekanka z porami i kurczakiem








Od kiedy wróciłam do Warszawy pogoda wcale mnie nie rozpieszcza. Zimne, szare dni bez słońca nie napawają optymizmem. Trzeba sobie jakoś radzić! Mi samopoczucie poprawiła ta gorąca, sycąca zapiekanka z porem, szynką i kurczakiem. Zapomniałam uwzględnić go w powyższym "foto przepisie", ale dobrym dodatkiem do tego dania jest starty parmezan.

14 komentarzy:

  1. pory to takie dziwne warzywa dla mnie - trochę mnie drażnią, rzadko mam ochotę coś z nimi robić, ale jak już zrobię to mi niesamowicie smakuje.
    Więc ja nie wiem jak to z nimi jest.
    Zapiekanka wygląda fenomenalnie i przypuszczam że smakowałaby mi jak zwykle bajecznie.

    Pozdrawiam ciepło
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Czuję, że nadeszła PORA na taką zapiekankę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne foto z panem porem :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepiekne zdjecia, az chcialoby sie zjesc troche tej zapiekanki.

    OdpowiedzUsuń
  5. cudowne! i danie i zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  6. hm, jak mogłaby smakować taka zapiekanka, jak mógłby smakować taki por pod ciastem francuskim w sosie śmietanowo-musztardowym... nie przepradam za porem, ale jestem baaardzo ciekawa,
    jakkupię francuskie light to się za tą zapiekankę zabiorę, choć muszę się jeszcze wewnętrzenie przekonać do pora :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. yhm, yhm, to jest to co bardzo lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. jak ja uwielbiam takie zapiekanki! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ależ ona apetycznie wygląda! I jaka kolorowa. Zjadłabym chętnie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Taka zapiekanka z dodatkiem warzyw potrafi nasycić i dodać odrobiny ciepła w takie dni,jak dziś.Pyszne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  11. Wspaniałe zdjęcia i pyszne danie-skusiłam się, mieliśmy dziś na obiad-pycha!:-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Obiadek wyglada kusząco i smacznie.
    Wiesz co ,chyba się skuszę, już nawet przepis wydrukowałam:)
    Pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń
  13. Zrobiłam i dziękuję za przepis.
    Wprawdzie zapomniałam kupić ciasta francuskiego, ale użyłam zamiast niego sera żółtego i także wyszło smacznie.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń